Hoe kun je het beste films en series kijken? 

Ik ben niet de enige die verslaafd is aan films en series. Het aanbod is tegenwoordig enorm. Ik vind dat persoonlijk heerlijk. Anderen met mij. Met vrienden, collega’s, familieleden en kennissen bespreek ik regelmatig de films en series die ik kijk.

Het grootste bewijs van deze breed gedragen verslaving (je kunt het ook een stevige hob noemen) is de nieuwe term die men ervoor heeft geïntroduceerd: binge watchen. Ik maak mij hier regelmatig schuldig aan.

Wat is binge watchen

Maar wat houdt dit eigenlijk in? Binge watching is dat een serie in één keer afkijkt. Alhoewel, dat is niet de juiste definitie. Sommige series zijn namelijk erg lang. Eigenlijk houdt het in dat je vele uren achter elkaar een serie kijkt. Dit kan 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 uur of nog langer zijn. Sommigen kijken zelf een gehele nacht door. Het is heerlijk, want je kan jezelf helemaal verliezen in een serie. Doordat je erg veel afleveringen achter elkaar kijkt, heb je de mogelijkheid om relaties tussen bepaalde afleveringen te ontdekken. Bovendien kan je meer genieten van een serie. Tenslotte willen we allemaal binge watchen omdat series tegenwoordig ontzettend spannend zijn. Het is als een goed boek: je kan het niet opzij leggen.

Vroeger bestond deze term nog niet. In theorie kon je een serie best binge watchen. De realiteit was dat je dan meerdere dvd’s of (nog vroeger) een rij videobanden moest hebben. Deze waren relatief prijzig. Tegenwoordig kan dit een stuk goedkoper. Er zijn verschillende bedrijven die voor een vaste prijs per maand onbeperkt films en series aanbieden. Of ja, onbeperkt is een grote hoeveelheid.

Ook is het een soort nieuwe trend. Voor veel mensen is het heerlijk om eens in de zoveel tijd alles achter zich te laten en zich even helemaal te verliezen in een nieuwe, spannende serie. Gewoon even een hele zaterdag of zondag aan jezelf denken. Sommige mensen kijken op de bank, anderen in bed. De hele dag niet douchen. Lekker ongezond, maar lekker eten. Of het eten thuis te laten bezorgen. Je hoeft even aan niets anders te denken. Een perfecte manier van ontspannen. Casino bonussen

Tegelijkertijd kan je jezelf er ook in verliezen. Doordat je zo diep in een serie zit, ga je soms alsnog laat naar bed. Het is in veel gevallen beter om op tijd te gaan slapen zodat je weer fris aan de nieuwe week kan beginnen.

Waar kun je streamen?

Films en series stream je tegenwoordig via internet. Een populaire streamingdienst is Netflix. Netflix biedt ongelooflijk veel films en series aan. Bovendien zijn dit top series. Steeds weer opnieuw introduceert Netflix nieuwe series en films. Ze produceren ook zelf series en films. Dit is fantastisch. Daarom behoort Netflix tot de meer populaire kanalen voor series en films.

Andere mogelijkheden zijn HBO en Videoland. Ook bieden veel tv-providers  de mogelijkheid van pay-per-view, waarbij je per film betaalt. Deze diensten zijn echter niet zo populair als Netflix. Ik kan iedereen de fantastische series en films van Netflix aanraden. Kies een mooie serie uit en verlies jezelf erin. Besteed eens een dag aan heerlijk luieren voor de tv of computer. Dat is fantastisch.